Wednesday, June 26, 2013

short sem aka ramadhan di uia ##

bismillah :)

alhamdulillah, nikmat iman dan islam masih di berikan sehingga saat ini.. amat rugi bg sesiapa yg xpernah mengucapkan syukur atas kedua nikmat ni. ALHAMDULILLAH

MUSIM sem pendek ( bulan ramdhan ) >>

checklist perlu di buat sblm kita menghadapi ramdhan. bukan apa, kalau xbuat, takut2 tertinggal je..kan rugi ! 4 me, tulis nota dan tmpal kat mana2 yg kita selalu tgk. sbb bila kita tgk, msti kita akan buat kan?? menyesal di kemudian hari xde gunanya da..so, bila2 masa free, curi masa sket utk buat checklist ni. 




ramadhan tggl seminggu lg. bersedia dr skrg.. azamkan dlm diri, nak kurangkan perkara2 lagha (lalai), nak kurgkan tidur, nak bnykkan amalan utk bekalan kita di akhirat.. takut2 ramadhan lepas ni kita sudah tidak dijemput..


orang yg cerdik ialah orang yg sentiasa mengingati mati dan bersedia menghadapinya
dan kita semua sedia tahu yg HIDUP INI SEMENTARA, but still xbole nak buangkan perkara2 yg xberfaedah.. bkn sy ckp kat org, but utk sy sndiri..
mana mungkin sy bercakap utk org, tp diri sndri masih xbole nak hadapi..so, tanamkan azam kuat2, pegang dan hayati keazaman kita supaya kita KUAT!!
sama-sama mohon kekuatan dan istiqamah dr TUHAN SEKALIAN ALAM, supaya kami semua beroleh rahmat drMU.



SAHABAT,
andai diri ini alpa, ingatkanlah..
andai diri ini tersilap langkah, perbetulkanlah..
andai diri ini lemah, kuatkanlah..




and, sy nak mohon ampun maaf pd semua yg membaca, samda kenali secara langsung atau tidak, thanks and syukran 4 being my friend.

dan, selamat menjalani bulan ramdhan yg mulia dengan penuh ketaqwaan dan kemuliaan.

carilah hikmah, krna dari situ kita akan peroleh kebaikan dan kekuatan. insyallah, amin :)

uhibbukum fillah<< bersahabat kerana ALLAH <3 b="">

bnyk masa kosong s.sem ni, so harap2 dpt manfaatkan sebaik mungkin !

No comments:

Post a Comment

pemilik cinta

Wahai muslimah,dirimu ibarat kuntum penyeri.. Sang suria pagi... Kudupnya mekar meniti hari.. Mewangi bak haruman syurgawi.. Usah biarkan wajahmu dipalit luka, lantaran iman tatkala leka. . Taqwamu menjadi benteng diri.. Angkatlah martabatmu ke puncak tertinggi.. insyallah...^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...