Wednesday, August 29, 2012

kisah 2~ uia nilai dan pj


Sambungan kisah 1..
Bermulanya kisah kami di cfs iium nilai..
taaruf week selama seminggu di cfs iium pj..kemudian dipindah di nilai..

mula2 sem, tkut sgt..perasaan bercampur baur mngenang cara lecturer, bagaimana rakan2 sekelas yg
msg2 tdk mngenali lg antara 1 sama lain..biasala mula2 kelas ni semua kena taaruf..nama la, asal la, np
pilih uia dll..huhu..rndunye saat masa tu..:J
dan sebelum masuk u ni, sy fikir duk dgn roomte mgkn dlm 4 org o 2 org je..tp ternyata berbeza..
kami di pj mmg mcm tu, tp di nilai ni kami ditempatkan dgn 1 bilik seramai 18 org..
wau mmg ramai kn??

Tp sgt2 seronok..sbb kos lain2 so, bole la kita share2 ape yg da blja..skola pun lain2, negeri lain2..jd bole
la kita blja kecek klate, ckp utagha..haha..asiah (klate)dan ifa (kedah)..rndu sgt kat korg..
roommate sy 1st sem..nak senaraikan ni..sbb sy rndu sgt kat mereka..A-3-4
juha, jiha, jibah, tira, hajar, sham, tira zati, ifa, asiah, mira, zira, ain, zurin, along, dayah dan sy..hee
setiap pg (holiday) kami akan jogging kat dtrn nilai dan ptg2 kami akan makan kat seindah cafe.. huhu
kalo ari biasa, xbole g jogging..kelas pkul 8 da mula..

“ukhwah yg di bina tidak hanya sekejap Cuma, tp ia akan kekal utk selamanya..”
Itulah yg di katakan berkasih syg krn ALLAH..alhamdulillah..walaupun berlatar belakang yg berbeza, tp
teramat indah 1 pertemuan itu dan amat perit utk berpisah dgn mereka..
Itu dulu..kini,
Ada yg da nak msuk 2nd year degree, ada yg nak msuk 2nd sem utk 1st year..dan kami,
antaranya sy yg bakal menyusul dan akan menghadapi taaruf week sekali lg utk 1st year dan 1st sem utk degree of bachelor of Arabic and literature insyallah..

~ Buat teman2 dan pembaca sekalian, mohon doanya agar kita semua di berikan kekuatan dan
ketabahan utk menghadapi segala ujian demi mencapai redha ALLAH..


lastly, sy akan menyambung pengajian semula pd 4 sept 2012..mohon maaf andai ada salah dan silap dlm tutur bhsa, moga2 ALLAH tempatkan kita dlm kalangan org2 yg soleh/ah..amin
ini cerita sy, dan percayalah, dlm hidup kita sntiasa ada hikmah yg tersembunyi..tp kita akan jumpa stlh kita mencari dan bermuhasabah kembali.. hiduplah sbgi seorg hamba dan ingat! Kita bkn siapa2..walau mcm mne pun hidup kita, jgn di bandingkn dgn org lain, krna ALLAH itu lebih mengetahui apa yg terbaik utk hamba2 NYA..:J

YA ALLAH, jadikan kami hamba yg sntiasa bersyukur dan bertaqwa kpdMU..jadikan kami pelajar yg cemerlang dlm agama, dunia dan juga akhirat..

Akhirul kalam, berjuanglah habisan demi agama mu..pelihara agama islam, nescaya ALLAH akan menjaga mu..insyallah.(<_>)
YA ALLAH, akhirilah hidup kami dgn penghabisan yg baik dan jgn 
ENGKAU akhiri hidup kami dgn penghabisan yg buruk..




No comments:

Post a Comment

pemilik cinta

Wahai muslimah,dirimu ibarat kuntum penyeri.. Sang suria pagi... Kudupnya mekar meniti hari.. Mewangi bak haruman syurgawi.. Usah biarkan wajahmu dipalit luka, lantaran iman tatkala leka. . Taqwamu menjadi benteng diri.. Angkatlah martabatmu ke puncak tertinggi.. insyallah...^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...