Saturday, February 2, 2013

berwajah baru dgn azam baru..:)

bismillah..
assalamualaikum wbt..
ok, skrg wajah blog da berubah, so mood utk menulis da ada..

final exam da pun habis, result final pun da keluar..
and finally, cuti sem 1 pun da tamat..alhmdulillah..:)

seronok, sbb xsabar nak masuk belajar utk sem 2..
belajar perkara baru walaupun ada kalanya da pernah belajar je sblm ni.. cuma..cuma, xpraktikkan..

dan skrg baru la ku sedari betapa berharganya ilmu2 ini.. xkira la kos ape pun, yg penting, kalau kita aplikasikan ia dlm hidup, ia sgt2 berguna..

carilah teman utk dijadikan teladan dan pedoman..
bkn seorg teman yg mengajak kepada keburukan dan kejahatan..

apa2 pun yg kita lakukan, kita akan di pertanggungjawabkan.. dan semuanya mengetahui yg makhluk yg bernama manusia itu, xkan terlepas dr kesilapan dan kesalahan..

so, jgn frust dan tertekan..jalanilah hidup seperti hari2 biasa, selagi ia xbertentang dgn syariat dan agama, move on..
adakala ujian itu menjadikan jiwa kita lebih tabah dan kental, membuat iman lebih kuat utk mengakui bhwa ALLAH ITU MAHA HEBAT, MAHA KAYA..
lain orang, lain ujiannya..
tabah dan pasrah lah menghadapi..setiap yg berlaku pasti akan ada hikmah di sebaliknya kan..:)

apa yg da lepas, biarkan ia berlalu..jgn jadiakn hari smlm sebagai mimpi buruk utk kita jalani kehidupan hari esok..
sabda nabi: walaupun kamu hampir mati ttpi ada benih di tgn kamu, maka tanamlah ia..
nak katakan kat sini yg selagi nyawa masih di kandung badan, lakukan perkara2 baik..moga2 ia bermanfaat utk kita satu masa nanti..sbb we never know what will happen tomorrow kan..:)

aku juga insan biasa..aku menulis utk mempringatkan diri ku..ambillah sedikit sebanyak apa yg bole dijadikan sbgi pedoman dlm hidup..
sbb kehidupan yg kekal adalah AKHIRAT..
DUNIA cuma tempat mananam, dan beramal soleh..
sesiapa yg melakukan amal soleh walaupun sebesar zahrah, maka di berikan pdnya ganjaran..:P

syukur alhamdulilah atas segala pemberian dr MU ya ALLAH..ssghnya kami semua adalah pinjaman semata2..

tajdid niat, perbaharu niat..:)

hidup kami adalah kerana ALLAH..::

:)

don't forget to say................. alhamdulillah~~~










No comments:

Post a Comment

pemilik cinta

Wahai muslimah,dirimu ibarat kuntum penyeri.. Sang suria pagi... Kudupnya mekar meniti hari.. Mewangi bak haruman syurgawi.. Usah biarkan wajahmu dipalit luka, lantaran iman tatkala leka. . Taqwamu menjadi benteng diri.. Angkatlah martabatmu ke puncak tertinggi.. insyallah...^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...